img

Piața locurilor de muncă în ziua de azi a devenit extrem de competitivă. Ca să poți găsi un loc de muncă trebuie să fii din ce în ce mai pregătit profesional. Iar în această competentele profesionale au avantaje multiple.

Care sunt însă cele mai vizibile avantaje ale absolvirii unui liceu tehnologic ? Cu ce te ajută în mod principal să deții o atestare profesională?

Avantaje:

Recunoașterea abilităților de muncă, nu a celor teoretice

Spre deosebire de diploma pe care o iei în liceu sau pe care o primești în cadrul absolvirii oricărui alt ciclu de învățământ, certificatul profesional nivel 4 primit atestă în principal abilitățile de lucru. In cadrul unui liceu tehnologic invetii să fii apt pe piața muncii. Iar acest lucru este mult mai important să fie recunoscut de către autorități decât nivelul cunoștințelor tale teoretice. Este foarte important să fii recunoscut ca specialist într-un anumit domeniu, deoarece există din ce în ce mai puțini profesioniști atestați pe fiecare ramură de activitate.

Certificarea orelor de practică în domeniul studiat

În cazul unei calificare profesionala cea mai importantă etapă este cu siguranță practica. Ea te ajută să fii recunoscut ca specialist în domeniu, după ce ai absolvit liceu. Nu vei cunoaște doar cadrul teoretic al domeniului studiat, ci vei fi deja pus și în situații concrete de muncă. Acesta este un avantaj extrem de competitiv. Pe parcusul celor 4 ani de studiu poți căpăta și experiența practică, aceasta fiind extrem de căutată de angajatori, acest lucru te va poziționa foarte bine în fața oricărui interviu pentru un post în domeniul în care te-ai pregătit

Articole recente