img

Dezvoltarea competentelor de marketing si advertising pentru piata europeana a muncii

Proiectul Erasmus+ cu numele „Dezvoltarea competentelor de marketing si advertising pentru piata europeana a muncii” s-a desfasurat in perioada 18 octombrie -29 octombrie 2021 in Granada, Spania, primul flux de mobilitate, la care au participat 14 elevi din clasele a XII a A si a XII a B si doi profesori insotitori, de asemenea fiind monitorizati de responsabilul de proiect, prof. Petre-Ghita Cristina.

Printre taskurile elevilor s-au numarat:

  • Crearea propriei afaceri(firma).
  • Intocmirea documentelor pentru infiintarea propriei afaceri (firme).
  • Intocmirea documentele necesare pentru vanzarea produselor/serviciilor.
  • Conceperea unui Plan de Marketing.
  • Identificarea consumatorilor/clientilor (categorii de client/consumatori).
  • Realizarea analizei SWOT.
  • Actiuni de promovare a firmei: crearea unui site, crearea unei campanii publicitare, crearea unui catalog de produse/servicii

 

PROGRAMUL ERASMUS PLUS – PROIECTE DE MOBILITATE – FORMARE PROFESIONALĂ VET

“Stagii practice la agenti economici europeni – compentente la standarde europene si sanse crescute de angajare” 2020-1-RO0-KA102-078192 Participantii au fost 77 de formabili VET din cele 3 licee membre in consortiu: Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” – Branesti, Liceul Tehnologic “ Barbu Stirbey” – Buftea, Liceul Tehnologic “Nicolae Balcescu” – Voluntari.

  • 49 de elevi clasa a X-a ciclul inferior al liceului, domeniul de pregatire economic, nivel 4 (EQF): 14 elevi de la LTCN Branesti, selectati din 29, 14 elevi de la LTBS Buftea selectati din 31, 21 de elevi de la LTNB Voluntari selectati din 56.
  • 28 de elevi clasa a XII-a ciclul superior al liceului, domeniul de pregatire economic, nivel 4 (EQF): 14 elevi de la LTCN Branesti selectati din 31, 14 elevi de la LTNB Voluntari selectati din 48. 

 

Elevii au parcurs prin plasament pregatirea practica specifica curriculum-ului de specialitate: clasa a X- a si clasa a XII-a a modulului CDL.

Scop: Piata muncii din domeniul serviciilor este foarte competitiva, iar elevii au nevoie de o foarte buna pregatire conform cerintelor UE. Desi detin notiuni teoretice elevii nu sunt suficient pregatiti practic pentru a face fata pietei muncii si selectiei acerbe care are loc dupa absolvirea ciclului liceal si intampina dificultati in momentul cand doresc sa se angajeze. Ei trebuie sa isi creeze o imgine asupra specializarii pe care o vor absolvii asa cum este ea vazuta la nivel European, au nevoie sa isi exerseze meseria in medii perfomante si dinamice sa dobandeasca deprinderi, abilitati practice si competente profesionale la nivelul standardelor actuale prevazute in practicarea meseriei, sa-si dezvolte abilitatile de comunicare in limbi modern si alte abilitati cheie, sa obtina certificari internationale care sa le sporeasca sansele de reusita profesionala.